Om oss

Föreningen Levande Landsbygd är en ideel förening som startade i Gammalstorp, Sölvesborgs kommun, 2004 då den lokala skolan vart nedlägningshotat och 2005 nedlagd. Föreningens huvudsyfte var då att starta en friskola på orten. Föreningen fick rätt, men kommunen överklagade, processen drog ut på tiden och till slut kunde inte lokalfrågan lösas och barnen som tidigare varit aktuella för att börja på skolan hade aklimatiserat sig på sina nya skolor. Intresset för en friskola var inte längre lika stort. Föreningen fick nu en annan inriktning.

Föreningen Levande Landsbygds ändamål är nu att verka för en levande landsbygd genom att visa vad vår bygd har att erbjuda, arbeta för bygdens utveckling samt skapa förutsättningar för gemenskap bland bygdens invånare.

Detta lever vi i föreningen upp till genom att årligen arrangera 2-4 evenemang i bygden. Bland annat Valborgsmässofirande i Kalvahagen och Familjedagen vid Grundsjön, i samarbete med Regnbågens fiskeklubb. Vi har även haft återkommande medlemsfester och julmarknader.

Vi arbetar även med lokalfrågor som bussturer, cykelväg, gatubelysning och mer gentemot politiker och tjänstemän i kommunen.

Föreningen Levande Landsbygd verkar idag i byarna norr om Sölvesborg: Jockarp, Gammalstorp, Ebbalycke, Bjäraryd, Kulla, Kylinge, Ryedal, Sandbäck med flera.

Är du medlem och har tips och ideér på vad vi ska jobba för ta gärna kontakt med någon av oss i styrelsen.

Om du har frågor eller är intresserad av medlemsskap i vår förening, kontakta ordförande Ingela Olsson på [javascript protected email address] eller 0702-700 949.

Välkommen

Välkommen till www.levandelandsbygd.se.